Katholiek Ede

Geloofsgemeenschap

 

Geloofsgemeenschap Katholiek Ede

 

St. Antonius kerk

Onze geloofsgemeenschap maakt deel uit van de zalige Titus Brandsmaparochie en is per 1 januari 2013 ontstaan uit de samenvoeging van de geloofsgemeenschappen St. Antonius van Padua en Goede Herder. Wij houden onze vieringen in de Antoniuskerk aan de Stationsweg 112, 6711 PZ Ede. Op deze website vindt u alle informatie over onze geloofsgemeenschap.

  

 


Trefpunt mantelzorg

 
mantelzorg1Als je mantelzorger bent, schiet zorg voor jezelf er zomaar bij in. Je bent gericht op de ander. Je weet wel dat het beter is om eerst goed voor jezelf te zorgen, want dan ben je in staat anderen te helpen. Tussen weten en doen zit echter wel een verschil en het kan je een schuldgevoel geven. Tijdens de bijeenkomst op 27 mei is er tijd voor jou om met andere mantelzorgers ervaringen en herkenbare situaties te delen. Je geeft elkaar handvatten en handige tips, zodat je wat meer evenwichtiger kunt leven.
 
Het Mantelzorgtrefpunt vindt plaats elke vierde vrijdag van de maand. Vanaf 9.30 uur ben je welkom. De ochtend begint om 10.00 en eindigt om 11.30 uur. De toegang is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. De locatie is Servicepunt Bunschoterhof, Bunschoterhof 10, 6711 CP Ede. Voor informatie kun je mailen naar . Bellen mag ook naar telefoon 06-21985859.

Lees meer...  

Alpha Experience

 
alpha2Wil je Alpha een keer van dichtbij meemaken? Dan ben je van harte welkom op deze Alpha Experience in Renkum!
 
Tijdens een Alpha Experience maak je een van de Alpha-bijeenkomsten mee. Je schuift aan het begin van de bijeenkomst aan bij een maaltijd. In dit geval gaan we (bij mooi weer) genieten van een heerlijke barbecue! Vervolgens kijk je een aflevering van de Alpha Film Series. Daarna ga je in een kleine groep uit elkaar om over het onderwerp door te praten. De perfecte kans om te ontdekken wat Alpha is! 
 
Wanneer:
31 mei
18.00 uur 
 
Waar:
Dorpsstraat 1
6871 AA
Renkum 

Lees meer...  

In memoriam: Hans Valkenet

 
Hans ValkenetOp donderdag 28 april bereikte ons het bericht van overlijden van Hans Valkenet. Hans was meer dan 20 jaar actief voor onze Antonius van Paduakerk. 
Hans Lucassen schreef het volgende IN MEMORIAM voor zijn naamgenoot.
 
Op 28 april is thuis, in alle rust in de leeftijd van 79 jaar, Hans Valkenet overleden. Of zoals op de kaart werd geschreven: “Glimlachend op reis gegaan naar de groene velden met zijn mooie bloemenpracht. Tot de volgende ronde!” Dit tekent Hans ten voeten uit: een realist met z’n eigen dromen, visionair vanuit een gelovig houvast.

Lees meer...  

De mensen van voorbij, tekst Hanna Lam

 
herrinnering
De mensen van voorbij
zij blijven met ons leven.
De mensen van voorbij
ze zijn met ons verweven
in liefde, in verhalen,
die wij zo graag herhalen,
in bloemengeuren, in een lied
dat opklinkt uit verdriet.
De mensen van voorbij
zij worden niet vergeten.
De mensen van voorbij
zijn in een ander weten.
Bij God mogen ze wonen,
daar waar geen pijn kan komen.
De mensen van voorbij
zijn in het licht, zijn vrij.
 

Uitstelling van het Allerheiligste

 
allerheiligsteElke eerste donderdag van de maand is er ’s ochtends van 9.30 tot 12.00 uur  Uitstelling van het Allerheiligste in onze kapel.
 

Bespreek 't samen

 
bespreek het samenHet seizoen van “Bespreek ’t Samen” zit er op.
We zijn in kleine commissie al druk bezig om het programma voor het nieuwe seizoen  in te vullen. Dat programma wordt 1 juli op de website gezet. www.bespreekhetsamen-ede.nl
U kunt de ruim 70 programma-onderdelen rustig bekijken en u ook al inschrijven. Tot ziens !
 

Aanmelden nieuwsbrief

 
Ontvangt u onze digitale nieuwsbrief nog niet?  Dan kunt u zich aanmelden via:   Onze nieuwsbrief is een aanvulling op het parochieblad de TitusBreed. TitusBreed verschijnt 7 keer per jaar. Deze nieuwsbrief verschijnt telkens in de tussenliggende periode met actueel parochienieuws, actueel ‘katholiek nieuws’, met aankomende activiteiten of zomaar wetenswaardigheden. Misschien hebt u de nieuwsbrief begin mei, als proef, in uw mailbox gehad. Laat het ons even weten als u de digitale nieuwsbrief NIET wilt ontvangen via:   Voor parochianen die niet over een mailadres beschikken, ligt een geprinte versie op de credenstafel in de kerk.
 

Kapel Antoniuskerk

 
KapelHeeft u onze beachvlag al gezien? Deze staat iedere morgen aan de kant van de Stationsweg. Hij heet u welkom in onze Kapel. Dagelijks van 9.30 tot 12.00 uur kunt u terecht voor een moment van stilte, gebed en het branden van een kaarsje. In de Franciscuszaal zijn de gastheren en gastvrouwen aanwezig met koffie, thee en een luisterend oor. Ook kunt u zo de vorderingen in onze tuin zien. Welkom allemaal!!
 

Hoera, de kinderwoorddienst begint weer!

kinderwoorddienst10Zondag vieren we de opstanding van Jezus en dat het niet eindigt bij de dood. Op die dag start de kinderwoorddienst ook weer. De kinderwoorddienst is bedoeld voor de kinderen van basisschool. De kinderen gaan vóór de eerste lezing mee naar een andere ruimte om naar een Bijbelverhaal te luisteren. Daarna praten we samen over het verhaal en knutselen we of is er een andere creatieve verwerking. Vóór de collecte gaan de kinderen weer terug naar de kerkdienst. Het is erg gezellig, dus je bent van harte welkom!

Tot gauw,

Ellen

Van de Locatieraad

 
kerkbalans 2022Financiën…….. Voor u allen op dit moment een heet hangijzer met alle kosten die stijgen…
De locatieraad  was daar de afgelopen periode ook druk mee bezig. Er is een begroting voor 2022 opgemaakt die nu ter goedkeuring bij het Bestuur ligt 
Inmiddels heeft u de brief van de Actie Kerkbalans ontvangen.
Uw bijdrage is hard nodig in deze tijd van stijgende kosten en minder inkomen door de vele vieringen die niet konden plaats vinden.
Ook onze plannen in Ede vragen extra budget.
Wij hopen dat u uw kerk niet vergeet!!
Daarnaast zijn de werkgroepen actief met zaken uitzoeken en opruimen. Ook dat moet gebeuren.
Het secretariaat heeft wat meer ruimte om zich heen gecreëerd en ook in de diverse kelders, opbergkasten e.d. is men druk bezig alles weer eens uit te zoeken en te ordenen.
Nu de kerk weer “gewoon” open kan zijn op zondag, hopen we velen van u weer “terug” te zien.

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2022 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.