Katholiek Ede

Oproep kinderactiviteiten

familievieringOPROEP: Ben je nieuwsgierig geworden naar al onze activiteiten?  Zou je graag je steentje willen en kunnen bijdragen, om deze activiteiten te laten bestaan? In alle werkgroepen is er ruimte voor nieuwe mensen. Vele handen maken licht werk en je leert elkaar beter kennen.

Heb je interesse: Meld je aan via ons mailadres, wij nemen dan zo snel mogelijk met jou contact op!

Kan je niet altijd, maar wil je wel incidenteel ondersteunen, dan horen wij dat ook graag. Om een idee te geven van de werkzaamheden, hebben we twee “groepen” uitgelicht waar we ondersteuning nodig hebben: 

. Doopwerkgroep

Eén keer in de 3 tot 6 maanden begeleid je ouders met het dopen van hun kindje. Er zijn twee voorbereidingsavonden. Op de eerste avond maak je kennis met de ouders en help je hen met de opzet van het boekje. Op de tweede avond hebben de ouders een gesprek met de Pastoor. Jij bent er bij voor vragen over het boekje en om te ondersteunen waar nodig. Bij het dopen zelf zet je de spullen klaar, ontvang je de ouders en help je in de viering waar nodig. Indien gewenst volgt er nog een avond na het dopen met een korte terugblik. We geven wat informatie over gelovig opvoeden en laten wat kinderbijbels zien. We streven er naar om per doopbegeleidingstraject met twee personen vanuit de doopwerkgroep aanwezig te zijn. 
 
. Mailing vanuit Kinderactiviteitenmail

Ongeveer 10 tot 15 keer per jaar wordt er informatie over de kinderactiviteiten rondgestuurd binnen de parochie en naar de SKOVV-scholen. Deze informatie wordt aangeleverd vanuit de diverse werkgroepen. Soms moet je wat samenvoegen of aanpassen. Vier keer per jaar is er een kinderwerkgroepoverleg, waarin je meedenkt en informatie krijgt over de komende activiteiten. Momenteel wordt de mailing door één persoon gedaan. Het zou fijn zijn als iemand kan ondersteunen, taken verdeeld kunnen worden en in geval van ziekte of vakantie de mailing gewoon door kan blijven gaan.

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2022 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.