pastoor mauricio foto niet weggooienBeste vrienden, collega's, familie en parochianen,

18 april was een spannende dag, en ik wil u allen hartelijk danken voor uw solidariteit tijdens dit complexe en onvoorspelbare proces. Gelukkig gaat alles naar omstandigheden goed. Het gebed dat me op dit moment kracht geeft, is: “Laat door niets u verstoren, door niets u beangstigen. Alles gaat voorbij.

God verandert nooit, geduld overwint alles. Wie aan God vasthoudt heeft niets tekort” in het Spaans: “Nada te turbe, nada te espante, todo se pasa, Dios no se muda, la paciencia todo lo alcanza, quien a Dios tiene nada le falta, solo Dios basta” (Theresia van Avila) - Trouwens, dit gebed heeft een melodie gekregen en kan gezongen worden. Het brengt veel vrede om het in Taizé-stijl te zingen.

Aan de hand van de uitslag van de MRI-scan van 7 mei is het duidelijk dat mijn lichaam op een natuurlijke manier met de darmperforatie omgaat. Ik ben nu klinisch ‘stabiel’ – dankzij het gebed van jullie allemaal - wat betekent dat de pijn beheersbaar is, ik minder last heb van vocht en de ontsteking en ik heb geleerd om met mijn gezondheidsprobleem om te gaan.

De MRI-scan laat echter zien dat het probleem fysiologisch nog steeds aanwezig is en zal blijven, wat betekent dat ik zeker nog twee operaties moet ondergaan zoals oorspronkelijk gepland. Het goede nieuws is dat mijn situatie niet is verslechterd, waardoor ik de operaties zelf kan plannen. Ik hoop na de zomer geopereerd te kunnen worden, zodat ik enkele geplande bestuurlijke en pastorale zaken kan afronden en van dit mooie seizoen kan genieten. Natuurlijk moet ik alert blijven op alle symptomen, anders zal een spoedoperatie alsnog noodzakelijk zijn. Ik houd jullie hier zeker van op de hoogte.

Ik ben jullie ontzettend dankbaar voor jullie onvoorwaardelijke steun en de vele blijken van nabijheid via berichtjes, kaarten, telefoontjes, bloemen, enzovoort. Dit doet me veel goed en geeft me de kracht die ik nodig heb om mijn gezondheidsuitdaging aan te gaan. Het vermogen om met deze complexe gezondheidssituatie goed om te gaan komt niet uit de lucht, natuurlijk! Dus nogmaals, muchas gracias! Ik waardeer ook jullie begrip voor de soms wat trage communicatie, maar zoals jullie weten moet ik me heel gefocust op mijn taken richten en verstandig met mijn energieniveau en huidige omstandigheden omgaan. Mijn dank gaat uit naar het Aartsbisdom, het parochiebestuur, het pastoraal team, alle vrijwilligers in mijn parochie, al mijn parochianen, mijn vrienden, collega's en familie.

Zoals Paulus zegt in zijn brief aan de Romeinen 5,5: " En de hoop wordt niet teleurgesteld, want Gods liefde is in ons hart uitgestort door de heilige Geest die ons werd geschonken"

We zullen met Gods kracht, met het nodige geduld en met jullie steun en toewijding, enthousiasme en vreugde voorwaarts gaan.

Met warme groet,

Pastoor Mauricio Meneses