Katholiek Ede

Overig nieuws

Meld U aan

Bespreek het samenHet seizoen 2023-2024 van Bespreek het Samen, aangeboden door samenwerkende kerken in Ede, is alweer van start gegaan. U kunt zich opgeven via onze site: www.bespreekhetsamen-ede.nl

Een nieuwe Alpha cursus

Alpha LogoEr worden twee Alphacursusen in Wageningen gestart. Één is Engelstalig, de ander is Nederlandstalig. Op Maandag 18 september 2023 organiseren we een eerste kennismakingsavond voor beide Alphacursussen (zowel Engels als Nederlands). Je kunt op deze avond vrijblijvend besluiten of je de Alphacursus wilt volgen. Deze avond begint om 19.30 uur (inloop) en we starten om 20.00 uur met het thema ‘Is er meer?’ Je bent welkom in de Verrijzeniszaal in de RK kerk van Wageningen (Bergstraat 17). Een cursus beslaat 10-15 bijeenkomsten. Meer lezen? Kijk op de parochiewebsite www.ztitusbrandsmaparochie.nl Voor vragen en aanmelden kun je een mail sturen naar 

Bespreek 't samen

Bespreek het samenOns nieuwe programma voor het seizoen 2023-2024 staat vanaf 1 juli op de website. Een uitgebreid en veelzijdig programma. Keuze genoeg uit een totaal van ruim 80 onderwerpen. Onze website is www.bespreekhetsamen-ede.nl. Meedoen aan een van de programmaonderdelen is in de meeste gevallen kosteloos.

Lees meer...  

Welkom in de vernieuwde parochietuin van de Antoniuskerk

welkomWat een verschil met ruim een jaar geleden: afgelopen jaar hebben onze vrijwilligers keihard gewerkt om een tuin voor parochianen en buurtbewoners te maken. Dankzij drie initiatieven via Ede Doet hebben wij sinds voorjaar 2022 geld ingezameld. Zodoende konden wij de plantvakken inrichten en twee duurzame tuinbanken aanschaffen. Dit najaar wordt het laatste geld van Ede Doet uitgegeven aan beplanting. We houden u op de hoogte. De parochietuin is, evenals de kapel en de Franciscuszaal, iedere ochtend geopend. Kom eens langs: brand een kaarsje, drink koffie of thee met onze gastheren of -vrouwen en wandel of zit in onze tuin. Welkom allemaal!

 Een update van de Synodale weg

De paus heeft iedere gedoopte gevraagd om mee te praten en te denken over de toekomst van de Katholieke kerk. Dat was nog nooit eerder gebeurd. 
Het proces loopt van september 2021- voorjaar 2024.  
Het is nog niet klaar.
We zijn nog steeds ‘op weg’!
De bedoeling is dat er een grote bisschoppensynode komt begin 2024. Daar moeten dan aan de hand van alle aangeleverde en gelezen teksten, eventuele besluiten genomen worden. 
  
Er zijn inmiddels 4 documenten ontstaan, als bouwstenen voor het werkdocument.
  
• Een samenvatting vanuit onze parochie, verstuurd (Maart ’22) naar ons bisdom (1)
• Verzamelde teksten  (Mei ’22) uit heel ons bisdom. (2) 
• Er is een samenvatting namens alle 7 bisdommen van Nederland gemaakt en doorgestuurd ( Augustus ’22) naar Rome. (3) 
• In Rome zijn alle binnengekomen documenten, verslagen- en losse brieven uit de hele wereld ontvangen en doorgeworsteld.                                                                       Alles is gelezen; Ieder verslag en ieder stuk door steeds, groepjes van drie mensen. Bij die mensen behoorde ook de Nederlandse prof.dr.Myriam Wijlens. 
 
Hieruit is in (oktober ’22) document (4) ontstaan met de titel :“vergroot de ruimte in uw tent” naar Jesaja 54. Een heel goed te lezen indrukwekkend en verrassend stuk, met vele quotes uit alle continenten. 
Het document is te downloaden en /of  te lezen op Bisdom van 's-Hertogenbosch - (bisdomdenbosch.nl) / klik door op synodedocumenten en klik door op continentaal synoderapport.   Een uitgeprinte versie ligt ter inzage op het secretariaat.
 
 

Malkander

bij 8Gratis interessante cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers. Bijna alle cursussen worden gegeven aan de Galvanistraat 1 in Ede. Door het volgen van een cursus kun je je vrijwilligerswerk nog leuker, mooier en rijker maken. Lees welke cursussen we momenteel hebben en meld je aan via www.vrijwilligers.malkander-ede.nl onder het kopje cursussen. Max. 2 cursussen p.p. per kwartaal. De cursussen zijn gratis. Inschrijven is vrijwillig maar niet  niet vrijblijvend. Bij niet tijdig afmelden (minimaal 1 week van tevoren) zijn wij genoodzaakt € 15,-- in rekening te brengen. Voor vragen: 0318 208080 of  
 
 
 

Oproep schoonmaak

SchoonmaakVoor het wekelijks schoonhouden van de Franciscuszaal, gangen, secretariaat en toiletten zoeken wij nog steeds hulp. Misschien niet het leukste werk, maar wel hard nodig! Mail naar of loop binnen bij het secretariaat.

Zing mee met Feniks!

Feniks 2022Feniks

 Zing mee met Feniks!

Vindt u het ook zo fijn als er een koor zingt tijdens een viering? Misschien heeft u ons al wel eens gehoord. Op 29 januari deed Feniks aan het eind van de dienst in Ede namelijk een oproep voor nieuwe zangers.

Lees meer...  

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2023 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.