Katholiek Ede

Overig nieuws

B R I D G E D R I V E ten bate van Het weeshuis op Flores, Indonesië

bridgesOp vrijdagavond 24 maart is er voor bovenstaand doel een bridgedrive in de Franciscuszaal. We beginnen om 19.15 uur. De entree is €15 per paar. Je kunt je inschrijven vóór 22 maart bij Theo Frumau via 0318-635519 of email . In de pauze is er een loterij met prachtige prijzen. Loten in de zaal verkrijgbaar.
Pinnen is helaas niet mogelijk ( ook niet voor de drankjes e.d. ), dus contant geld meenemen! Kunt u niet bridgen, maar wilt u toch dit bekende project steunen? Neem dan ook contact op met Theo Frumau. U steunt toch ook dit project?

 Een update van de Synodale weg

De paus heeft iedere gedoopte gevraagd om mee te praten en te denken over de toekomst van de Katholieke kerk. Dat was nog nooit eerder gebeurd. 
Het proces loopt van september 2021- voorjaar 2024.  
Het is nog niet klaar.
We zijn nog steeds ‘op weg’!
De bedoeling is dat er een grote bisschoppensynode komt begin 2024. Daar moeten dan aan de hand van alle aangeleverde en gelezen teksten, eventuele besluiten genomen worden. 
  
Er zijn inmiddels 4 documenten ontstaan, als bouwstenen voor het werkdocument.
  
• Een samenvatting vanuit onze parochie, verstuurd (Maart ’22) naar ons bisdom (1)
• Verzamelde teksten  (Mei ’22) uit heel ons bisdom. (2) 
• Er is een samenvatting namens alle 7 bisdommen van Nederland gemaakt en doorgestuurd ( Augustus ’22) naar Rome. (3) 
• In Rome zijn alle binnengekomen documenten, verslagen- en losse brieven uit de hele wereld ontvangen en doorgeworsteld.                                                                       Alles is gelezen; Ieder verslag en ieder stuk door steeds, groepjes van drie mensen. Bij die mensen behoorde ook de Nederlandse prof.dr.Myriam Wijlens. 
 
Hieruit is in (oktober ’22) document (4) ontstaan met de titel :“vergroot de ruimte in uw tent” naar Jesaja 54. Een heel goed te lezen indrukwekkend en verrassend stuk, met vele quotes uit alle continenten. 
Het document is te downloaden en /of  te lezen op Bisdom van 's-Hertogenbosch - (bisdomdenbosch.nl) / klik door op synodedocumenten en klik door op continentaal synoderapport.   Een uitgeprinte versie ligt ter inzage op het secretariaat.
 
 

Koks gezocht voor de Alphacursus

kokenDe Alphacursus is weer van start gegaan in onze parochie. De avond begint met een heerlijke maaltijd, waar de deelnemers altijd erg van genieten. Hiervoor zijn we op zoek naar koks! Lijkt het je leuk om een keer te koken voor de Alphacursus? Of wil je meer informatie over het koken? Dan horen wij het graag. Het koken kun je thuis in je eigen tijd doen en de warme maaltijd mag je afgeven bij de kerk. 

Lees meer...  

Malkander

bij 8Gratis interessante cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers. Bijna alle cursussen worden gegeven aan de Galvanistraat 1 in Ede. Door het volgen van een cursus kun je je vrijwilligerswerk nog leuker, mooier en rijker maken. Lees welke cursussen we momenteel hebben en meld je aan via www.vrijwilligers.malkander-ede.nl onder het kopje cursussen. Max. 2 cursussen p.p. per kwartaal. De cursussen zijn gratis. Inschrijven is vrijwillig maar niet  niet vrijblijvend. Bij niet tijdig afmelden (minimaal 1 week van tevoren) zijn wij genoodzaakt € 15,-- in rekening te brengen. Voor vragen: 0318 208080 of  
 
 
 

Winterprogramma "Bespreek 't samen"

bespreek het samen

Het Oecumenisch winterprogramma ‘Bespreek ’t Samen’ uit Ede.

Dit winterprogramma is in de jaren ‘80 ontstaan vanuit een initiatief van de Raad van Kerken in Ede. Sindsdien staat dit gezamenlijk initiatief met de gekozen naam ‘Bespreek ’t Samen’ op eigen benen. (ruim 30 jaar !) Het programma van Bespreek ’t Samen wordt u aangeboden door samenwerkende kerken in Ede. Het is voor

Lees meer...  

Oproep schoonmaak

SchoonmaakVoor het wekelijks schoonhouden van de Franciscuszaal, gangen, secretariaat en toiletten zoeken wij nog steeds hulp. Misschien niet het leukste werk, maar wel hard nodig! Mail naar of loop binnen bij het secretariaat.

Zing mee met Feniks!

Feniks 2022Feniks

 Zing mee met Feniks!

Vindt u het ook zo fijn als er een koor zingt tijdens een viering? Misschien heeft u ons al wel eens gehoord. Op 29 januari deed Feniks aan het eind van de dienst in Ede namelijk een oproep voor nieuwe zangers.

Lees meer...  

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2023 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.