Katholiek Ede

Nieuws

Bespreek t Samen

bespreek het samenHeeft een prachtig programma. Kijk op: www.bespreekhetsamen-ede.nl. Aanmelden is verplicht. Per activiteit zal op basis van de dan geldende Coronamaatregelen en in overleg met de locatie gekeken worden in welk vorm het evenement kan plaats vinden. T/m 22 oktober is alles stopgezet. Hoe het daarna gaat is nog een vraag. U ontvangt daarover altijd bericht als u zich opgegeven hebt. Het programma blijft onverminderd de moeite waard. Geïnteresseerd? Geef u op.

Kerstattenties EMMAUS

kerstattentieIeder jaar net voor kerst reiken wij kerstattenties uit aan mensen die om welke reden dan ook een groet krijgen namens de Emmaus. Wilt u mee helpen denken waar de kerstattenties namens de kerk naar toe mogen?

Lees meer...  

Ventilatie in de kerk en Franciscuszaal

ventilatieIn de Antoniuskerk zijn 2 soorten verwarming. Tijdens de vieringen gebruiken we deze herfst en winter alléén de vloerverwarming direct onder de banken. De vloerverwarmings-capaciteit is echter beperkt, en omdat de deuren en enkele tuimelramen gedeeltelijk open staan i.v.m. de nodige ventilatie, zal de temperatuur in de kerk deze herfst en winter niet meer zijn zoals voorheen.

Lees meer...  

De Gerarduskalender 2021 is er weer!

gerarduskalender1

De Gerarduskalender, uitgebracht door Klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken, onder het motto: ”elke dag een beetje spirit!” Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over verschillende onderwerpen. De Gerarduskalender is bedoeld om de dag goed te kunnen beginnen.

Lees meer...  

Overweging 28e zondag d/h jaar door em.pastoor G. Peters.

boekbesprekingOok vandaag treffen we in het evangelie een parabel aan, de derde op rij, eigenlijk twee, maar de laatste hebben wij in de liturgie weggelaten, omdat de eerste al genoeg stof tot nadenken geeft.

Vorige week was het overduidelijk te herkennen, dat God, het volk, Jezus en degenen die zich bedreigd voelden door Jezus, een rol in de parabel speelden.

Lees meer...  

Hoop

hoopHebt u wel eens een gesprek met iemand van een andere parochie, bijvoorbeeld familie of een kennis? Ik wel, zo kwam ik er achter dat er in de Liemers een parochie is met 13 locaties. De parochianen die regelmatig naar de kerk gaan hebben het zelf ook gemerkt, het bezoek aan de kerken neemt af. Om een gebouw open te kunnen houden is veel nodig, geld voor onderhoud, verwarming, de bemensing van het secretariaat, minstens een voorganger en niet te vergeten vrijwilligers.

Lees meer...  

ALLERZIELEN

AllerzielenHelaas kan de viering van Allerzielen dit jaar ivm de coronacrisis geen doorgang vinden. Wel willen we nadrukkelijk iedereen in de gelegenheid stellen toch een kaarsje op te steken voor uw overleden dierbaren.

Op maandag 2 november is de kerk daarom op de volgende tijdstippen geopend :

‘s morgens : 10.00u – 12.00u

’s middags : 14.00u – 16.00u

’s avonds : 19.00u – 20.00u

Lees meer...  

INFORMATIE over anderhalvemeter-wereld en meer in Coronatijd

virusDe 2e golf is onder ons en daarom zijn de regels nu, op dit moment dat dit stuk geschreven wordt, aangescherpt. Het koffiedrinken na de vieringen op dinsdag en woensdag kan helaas nu niet meer. Ook het voornemen om “koffie-to-go“ uit te serveren op zondag na de viering, moest helaas uitgesteld worden.

Lees meer...  

Copyright © 2020 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.