Katholiek Ede

Nieuws

Bespreek het samen

Wo. 6 mrt 19.30 u Verlengde Blokkenweg Bezoek aan de grote Turkse Moskee
Za. 16 mrt 19.30 u Taborkerk Avondmuziek
Zo. 17 mrt 14.30 u Beatrixkerk Workshop van basisgemeenschap Liederen voor onderweg

Lees meer...  

Bezoek aan de Turkse Grote Moskee

Turkse moskeeOp woensdag 6 maart organiseren ‘Bespreek het Samen’ en de werkgroep ‘Pluriforme Samenleving’ van de Raad van Kerken een bezoek aan de Turkse Grote Moskee.
We beginnen om 19.30 uur. Rond 19.45 uur is er een gebedsdienst. Daarna een rondleiding. Kunt u niet bij de gebedsdienst zijn, dan kunt u om 20.15 uur aanschuiven bij de rondleiding. Na de rondleiding kan men vragen stellen waarna wij dan met elkaar praten over het thema: Wat kunnen wij als Moslims en Christenen samen voor Ede betekenen. U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Graag vooraf aanmelden voor deze avond bij:  Mariëlle Jellema en Erna Hulstein

Bewust naar Pasen 2019

bewustnaar PasenOp 5 woensdagen worden er bijeenkomsten georganiseerd, waarin we ons bezinnen en elkaar ontmoeten in “Bewust naar Pasen”. Het thema is ‘Wees niet bang’ en er is bezinning over ‘door de angst heen leven’
De indeling van de avonden is als volgt:

Lees meer...  

ASWOENSDAG 6 maart, 19.00 uur

aswoensdagEen dag die van oudsher het begin markeert van de 40-dagentijd naar Pasen. Een tijd van ‘vasten en bezinning’ om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden in onze relatie tot God, de naaste en onszelf.

Lees meer...  

Raad van Kerken Ede: Viering Wereldgebedsdag in Ede

wereldgebedsdag2In veel landen bidden Christenen elk jaar op de eerste Vrijdag van maart voor vrede en gerechtigheid op de wereld. Dit jaar komt de liturgie uit Slovenië en het thema is: “Welkom,

Lees meer...  

Loopt u mee met de Stille Omgang?

stille omgangIn de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart 2019 wordt de Stille Omgang gelopen in Amsterdam. De intentie van de Stille Omgang 2019 luidt: Vreugde is het onmiskenbare teken van God (Pierre Teilhard de Chardin, s.j.)

Lees meer...  

Met een bonnenkaart kunt u veel collectes vooruit

collectebonnenWilt u wel eens af van het ‘opsparen’ van contant geld voor de collecte? Koopt u dan een kaart met collectebonnen! Met één kaart heeft u meteen 20 bonnen in huis.

Lees meer...  

De toekomst van onze parochie

parochievergaderingOp donderdag 24 januari komt het parochiebestuur van de zalige Titus Brandsma parochie op bezoek bij katholiek Ede.

Lees meer...  

Copyright © 2019 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.