Katholiek Ede

Overig nieuws

Vrijwilligers gevraagd voor ‘Ede rouwt en viert’

Tussen 23 en 29 december maken we op het Oude Kerkplein in Ede letterlijk ruimte voor rouw. Er zal een kas staan die wordt ingericht als een warme plek voor diegenen die iets of iemand missen. Je kunt daar drie dingen doen:
(1) Een kaarsje branden en daar eventueel een naam aan verbinden.
(2) Iets in het gastenboek schrijven of tekenen over je herinneringen aan iemand die je mist of over de dingen waar je dankbaar voor bent.
(3) Een vierlint beschrijven met datgene waar je dankbaar voor ben. Dit lint kan dan in één van de kerstbomen rondom de kas worden geknoopt. 
ede rouwt 
Help jij mee?
We zoeken vrijwilligers die de bezoekers of voorbijgangers van de kas kunnen ontvangen en uitleggen wat ze kunnen doen in de kas. Soms zullen mensen ook iets willen vertellen, dan is het fijn als je de ruimte hebt om even te luisteren. Tussen 23 en 29 december zijn er elke dag drie shifts waar we 2 vrijwilligers voor nodig hebben.
- 12 tot 15 uur
- 15 tot 18 uur
- 18 tot 21 uur
 
Meld je je aan als vrijwilliger? Super! Dan vinden we het ook fijn als je bij onze training over omgaan met rouw, vanuit het Centrum voor Levensvragen bent. Deze zal op maandagavond 12 december plaatsvinden, en helpt je om op een goede manier ruimte te bieden voor de bezoekers. Aanmelden kan voor vrijdag 9 december via of via het secretariaat. Geef daarbij aan wanneer je beschikbaar bent en eventueel met wie je samen een koppel wilt vormen.
 
Alvast bedankt!
 
Om een idee te krijgen kun je via onderstaande link zien hoe dit vorig jaar in Amsterdam is gedaan
 

 

Programma KBO-Ede

kerstviering1*Kerstviering op woensdag 21 december 2022
De jaarlijkse kerstviering zal worden gehouden in de Grote Zaal van “ De Open Hof ” aan de Hoflaan 2 in Ede. De viering zal gecombineerd worden met een lunchbuffet en is op woensdag 21 december 2022 van 13.00 tot 15.00 uur. Pastor Hans Lucassen zal een Kerstverhaal vertellen. Voorzitter Ap Dominicus zal spreken en ieder die een verhaal of een gedicht wil voorlezen is van harte welkom (wel even aanmelden bij Trudy van Schoonhoven). Een gelegenheidskoor zal onder begeleiding van Theo Borggreve kerstliederen zingen. Het lunchbuffet wordt verzorgd door “de Bourgondier”.

Lees meer...  

Inzamelingsactie voedselbank Ede

voedselbankZondag 11 en 18 december, 3e en 4e zondag van de Advent

De afgelopen 2 jaar stonden voornamelijk in het teken van corona en de daarvoor geldende maatregelen. De kerk was vaak dicht en er was dus ook geen actie voor de voedselbank. Maar dit jaar wordt er in de Adventstijd vanuit onze kerk weer wel een actie voor de voedselbank in Ede georganiseerd. En zoals iedereen weet, is dat in deze tijd heel hard nodig! Ook in Ede zijn er heel wat mensen die de dagelijkse boodschappen niet meer kunnen betalen. Op de zondagen 11 en 18 december staan er achter in de kerk weer 20 lege kratten klaar.

Lees meer...  

Het synodale proces: Overhandiging rapport “Zij heeft een verhaal”

bisschoppensynodeIn oktober 2023 organiseert de kerk een bisschoppensynode over de plek van de ‘gewone’ gelovige in de kerk die gedurende twee jaar in de wereldwijde kerk wordt voorbereid, door gelovigen aan het woord te laten. Bisschop Gerard de Korte van Den Bosch nam woensdag het rapport “Zij heeft een verhaal “ in ontvangst. Het is geschreven in opdracht van het Netwerk Katholieke Vrouwen (NKV) en geeft gehoor aan de oproep van

Lees meer...  

Programma basiscursus katholiek geloof

basiscursus2Plaats: Verrijzeniszaal bij RK. Kerk Bergstraat 15 Wageningen of St Franciscuszaal bij de St. Antonius van Padua-kerk aan de Stationsweg 112 te Ede, tenzij anders aangeven hieronder of per mail. Gelieve de middag kort voor aanvang de mail te controleren om te zien of de avond eventueel door ziekte of onverwachte omstandigheden mocht vervallen. De avonden duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. Eventueel kunnen de data in overleg met deelnemers aanpast worden. De thema’s kunnen eventueel verschuiven

1b ) donderdagavond 20 october 2022 Ede !! Thema: Voortzetting van de eerste avond,

Kerkelijk jaar : vorm en bedoeling (diepere omgang met Christus) Basiskennis eucharistie

Tevens uitleg Paaswake

Lees meer...  

Verwarming uit!!

koud Beste mensen,

De zomer is voorbij, maar de temperatuur is gelukkig nog redelijk. Toch willen we voorlopig de verwarming in onze kerk nog niet gebruiken.
Zoals u allemaal weet, zijn de kosten voor gas explosief gestegen. Onze verwarming in de kerk gebruikt veel gas. Zolang het te doen is, laten we de verwarming daarom uit. Denk daarom op zondag eraan een dikkere jas, extra vest of plaid mee te nemen als u het snel koud heeft.

Locatieraad Katholiek Ede

Kapel

 
KapelSinds eind januari van dit jaar is onze kapel dagelijks geopend van 9.30-12.00 u  U kunt hier altijd terecht voor een moment van stilte of het branden van een kaarsje. In de Franciscuszaal zijn vrijwilligers die koffie, thee en een luisterend oor hebben. Deze gastheren en gastvrouwen zijn er meestal met z’n tweeën. Lijkt het u ook fijn om gastheer of gastvrouw te zijn? Er is een 2-wekelijks rooster. Sluit u aan en leer uw mede parochianen beter kennen!!
 

Het “Vrij Atelier”

imagesGaat u op vakantie ook altijd galeries bezoeken en kunstroutes bekijken? Goed nieuws! Er is bij het “Vrij Atelier” voldoende ruimte voor nieuwe leden om eigen kunst te maken !
Misschien, straks in september, een mooie tijd om een oude hobby weer op te pakken of, om het gewoon eens uit te proberen.
Het ‘Vrij Atelier’ schildert op de maandagmiddagen vanaf half september tot half april in de Franciscuszaal.
Wilt u het eens proberen? U bent van harte welkom! Inlichtingen tel. 0318 645831

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2022 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.