Katholiek Ede

Overig nieuws

Het “Vrij Atelier”

imagesGaat u op vakantie ook altijd galeries bezoeken en kunstroutes bekijken? Goed nieuws! Er is bij het “Vrij Atelier” voldoende ruimte voor nieuwe leden om eigen kunst te maken !
Misschien, straks in september, een mooie tijd om een oude hobby weer op te pakken of, om het gewoon eens uit te proberen.
Het ‘Vrij Atelier’ schildert op de maandagmiddagen vanaf half september tot half april in de Franciscuszaal.
Wilt u het eens proberen? U bent van harte welkom! Inlichtingen tel. 0318 645831

Het oecumenisch winterprogramma Bespreek ’t Samen

bespreek het samenstaat sinds 1 juli op de site. We hebben ruim 80 activiteiten voor u. Als u nog niet gekeken heeft, toch maar even doen. Opgeven, bij voorkeur, vóór 11 september. In die week wordt bepaald of een activiteit voldoende deelnemers heeft om door te laten gaan. Dit i.v.m. het kostenplaatje wat aan iedere activiteit hangt. Zie: www.bespreekhetsamen-ede.nl Ook na september kunt u zich nog inschrijven/aanmelden. Sommige onderdelen zijn dan mogelijk geblokkeerd, volgeboekt of geannuleerd vanwege een tekort aan aanmeldingen. De meeste activiteiten zijn voor de deelnemers kosteloos, maar er zijn enkele meerdaagse onderdelen waar een kleine bijdrage voor gevraagd wordt.

Heeft u moeite met internet ? Op het secretariaat en op de credenstafel ligt een uitgedraaid exemplaar van het programma ter inzage.

KBO - Ede

KBO3KBO Ede is een bloeiende vereniging die lokaal activiteiten organiseert voor leden en die belangen behartigt voor ouderen in en rond Ede. Zo ijveren we er bijvoorbeeld voor dat er voldoende passende woonruimte is in de gemeente Ede. Ook zijn er vrijwilligers om u te helpen bij het invullen van uw belastingaangifte of het aanvragen van WMO en andere (administratieve) problemen. Vaak werken we samen met PCOB. Maandelijks is er een ledenmiddag. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten zoals een gezellige kerstlunch, lezingen, fietstochten en diverse andere bijeenkomsten die u kunt bezoeken. U bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend eens een activiteit te komen bezoeken, zonder dat u meteen lid hoeft te worden. De eerstkomende activiteit is de fietstocht op woensdagmiddag 15 juni a.s. die georganiseerd wordt door Beer Radstaat. De afstand is 22 km. Deze rit zal nog worden gecontroleerd door een aantal leden van de KBO. De route gaat over verharde paden, dus het zal geen ploeteren worden in het mulle zand. We vertrekken om 14.00 uur vanaf de Bosroos (hoek rotonde Proosdijerveldweg/Veenderweg), ingang aan de Rozenlaan te Ede. U hoeft zich niet vooraf op te geven. We schrijven wel even uw naam op bij

Lees meer...  

Titus Leerhuis

TitusLeerhuisVanuit de geloofsgemeenschap Wageningen is het initiatief gestart voor een Titus Leerhuis. Maandag 23 mei is het gloednieuwe Titus Leerhuis van start gegaan.    Op maandagavond 27 juni is prof. Erik Borgman de tweede spreker. Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde hem als een van de meest scherpzinnige denkers van Nederland. Lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot een van de drie meest inspirerende theologen. Erik Borgman komt 27 juni vertellen over paus Franciscus. In Titus Leerhuis Wageningen zijn alle inwoners van Wageningen e.o. welkom. 
 

Het winterprogramma van Bespreek 't Samen

bespreek het samenHet nieuwe programma voor het oecumenische winterprogramma van Bespreek ’t Samen (september-mei) staat vanaf 1 juli voor u klaar op de website. www.besspreekhetsamen-ede.nl  Een mooi, uitgebreid en veelzijdig programma. Ruim 80 onderdelen met daarin ook een Leerhuis. Meedoen aan een van de programmaonderdelen is in de meeste gevallen kosteloos. Voor sommige meerdaagse onderdelen wordt een geringe bijdrage gevraagd. U kunt inloggen, het programma bekijken en zich eventueel opgeven.

De mensen van voorbij, tekst Hanna Lam

 
herrinnering
De mensen van voorbij
zij blijven met ons leven.
De mensen van voorbij
ze zijn met ons verweven
in liefde, in verhalen,
die wij zo graag herhalen,
in bloemengeuren, in een lied
dat opklinkt uit verdriet.
De mensen van voorbij
zij worden niet vergeten.
De mensen van voorbij
zijn in een ander weten.
Bij God mogen ze wonen,
daar waar geen pijn kan komen.
De mensen van voorbij
zijn in het licht, zijn vrij.
 

Pastoraal team

PROFIEL LITURGIE:

H.W.M. (Henri) ten Have, priester, Bergstraat 17, 6701 AB Wageningen. Tevens PASTOOR

Email:    Afwezig: maandag

E. Rozeman: diaken 

PROFIEL DIACONIE:

 Vacant

PROFIEL GEMEENSCHAPSOPBOUW:

 Vacant

PROFIEL CATECHESE:

Vacant

 

 

Opname ?

ziekenhuisMocht het zo zijn dat u tijdelijk of permanent, wordt opgenomen in een zieken- of verpleeghuis of misschien een hospice en u stelt het op prijs om bezoek te krijgen van iemand van uw kerk ?

Laat het parochiecentrum dan weten dat u opgenomen bent en graag iemand op bezoek wil hebben.

Iedere werkdag van 9.00 – 12.00 uur is het parochiecentrum bereikbaar(tel. 610692)

 

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2022 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.