Katholiek Ede

Kinderactiviteiten

Goede vrijdag: Kinderkruisweg

 
Kruiswegviering2Vrijdag 15 april is Goede Vrijdag. Om 15.00 uur is de kinderkruisweg in de Antoniuskerk.
We lopen met pastor Hans Lucassen de kruisweg zoals Jezus heeft gedaan. We horen de verhalen en bidden samen. Neem zelf een plantje of bloemen mee voor de bloemenhulde aan het kruis. Hiervan wordt weer een mooie paastuin gemaakt. We hopen jullie daar ook weer te zien!
 

Palmpasenviering

palmpasenviering2Beste mensen,
 
Op 10 april is er in de Antonius van Paduakerk om 10:30 een Palmpasenviering. In deze viering stellen de 1e communicanten zich voor. Wanneer je wilt, kun je samen met ons op zaterdag 9 april in de Fransiscuszaal van de Antonius van Paduakerk om 10 uur een Palmpaasstok voor deze viering knutselen. Het is fijn, wanneer jongere kinderen een ouder meenemen om te helpen. Geef je alsjeblieft van op via mailto:. 
Groet,
 
Ellen

Activiteiten werkgroep Gezinsvieringen

Palmpasen 2014

De werkgroep Gezinsviering bereid zo’n 7x per jaar  samen met de voorganger de gezinsviering voor. We maken rond het thema van de zondag een voor kinderen toegankelijke viering. We zoeken liedjes voor het kinderkoor en we zorgen voor een leuk boekje. In de viering betrekken we de kinderen actief door hen mee te laten praten en de voorbeden te laten lezen. Op een gezinszondag is er een reguliere viering. De kinderen krijgen op een andere locatie catechese. Ze knutselen, er wordt gezongen en er worden verhalen gelezen. Na de viering kunnen ouders nog verder ingaan op het thema samen met de voorganger. Daarna komen de kinderen weer bij de kerk en is er een gezamelijke lunch voor wie er nog aanwezig is.

H. VORMSEL

VormselBij het vormel doen meerdere kerken vanuit de parochie samen. In het najaar worden bijeenkomsten gepland, zodat het vormsel het jaar er op in de lente kan plaatsvinden. Voor meer informatie neem contact op met het secretariaat van onze kerk.

DOOP

doopWilt u uw kind laten dopen? Ja! Vanuit de doopwerkgroep heten we u van harte welkom. Samen met u zullen we twee avonden bij elkaar komen om te praten over ons geloof, over de betekenis van de doop met  de daarbijhorende rituelen en wat we onze kinderen willen meegeven in de opvoeding. De Pastoor zal er ook een avond zijn om elkaar te leren kennen, voorlichting te geven over   het doopsel en vragen te beantwoorden. We begeleiden u met het maken van het doopboek voor de dienst en we zijn  er tijdens de doopviering bij. Samen met u willen we deze      belangrijke gebeurtenis in het leven van uw kind tot een mooie ervaring maken.  Als u uw kind wil laten dopen neem dan contact op met het secretariaat van onze kerk.

Jongerenactiviteiten z. Titus Brandsma

jongerenactiviteiten1Binnen de zalige Titus Brandsmaparochie wil een aantal ouders in Veenendaal jongerenactiviteiten op starten voor in de parochie. Jongeren van alle parochiekerken van de Zalige Titus Brandsmaparochie kunnen zich hiervoor aanmelden. Ben je 12 jaar of ouder (of word je dit jaar 12 jaar), dan ben je van harte welkom. 

Lees meer...  

Oproep kinderactiviteiten

familievieringOPROEP: Ben je nieuwsgierig geworden naar al onze activiteiten?  Zou je graag je steentje willen en kunnen bijdragen, om deze activiteiten te laten bestaan? In alle werkgroepen is er ruimte voor nieuwe mensen. Vele handen maken licht werk en je leert elkaar beter kennen.

Heb je interesse: Meld je aan via ons mailadres, wij nemen dan zo snel mogelijk met jou contact op!

Lees meer...  

Spelende kinderen

spelende kinderenSluit je aan, bied de kinderen je helpende handen!

Het geroezemoes van spelende en kletsende kinderen tijdens de vieringen is vaak aanwezig. Zij zijn reuze nieuwsgierig wat er allemaal te beleven is in de kerk.

Leden van onze geloofsgemeenschap zijn blij dat er kinderen en jongeren komen.

Sommigen vinden het lastig om zich op de preek te concentreren met al die geluiden. Anderen genieten er juist van. Graag willen we vanuit kinderactiviteiten katholiek Ede zoveel mogelijk kinderen en jongeren binnen de gemeenschap ontvangen. We doen dit door een ruim aanbod zoals crèche en kinderwoorddienst (vanaf 6 jaar) tijdens de viering op zondag, kinderkoor, jongerenkoor, gezinsvieringen, doop- communie- en vormselvoorbereiding, palmpasenstokken versieren, en nog veel meer.

Heb je ideeën of wil je meehelpen? Je bent meer dan welkom bij ons! Wil je ons eerst beter leren kennen? Kom bij ons kijken op zondag voor/tijdens/na de viering. Wij willen je heel graag ontmoeten!

Voor de crèche zijn wij speciaal op zoek naar jongeren (vanaf 15 jaar) die samen met een volwassene opvang bieden aan kinderen tussen 0 en 5 jaar. Of jongeren die hun organisatietalent willen ontwikkelen (rooster crèche maken, pr voor de kinderwerkgroepen).

Vele handen maken licht werk!

Namens de kinderwerkgroepen katholiek Ede Carin Hartland

 0318-668764

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2022 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.