Katholiek Ede

Nieuwtjes

lampion sint maartenPalmpasen en St. Maarten
Naast de reguliere vieringen hebben wij ook elk jaar twee bijzondere vieringen. Namelijk met Palmpasen en St. Maarten. De kinderen worden dan eerst uitgenodigd om een Palmpasenstok of een lantaarn te komen maken. Later mogen zij dan in de viering hier mee door de kerk lopen. Hou voor de juiste data en tijden onze informatie in de gaten.

PALMPASENSTOKKEN VERSIEREN

palmpasen1Zaterdagochtend 4 april van 11-12 uur gaan we weer Palmpasen stokken versieren in de Franciscuszaal van de Antonius kerk. Neem een of twee kale Palmpasenstokken met punt mee om te versieren.

Lees meer...  

Om te onthouden:

8 maart 2020, 10.30: gezinszondag (2e zondag 40-dagentijd)
5 april 2020, 10.30: gezinsviering (Palmpasen)
10 april 2020, 15.00: kinderkruisweg (Goede Vrijdag)
26 april 2020, 10.30: gezinszondag
14 juni 2020, 10.30: gezinszondag (Sacramentsdag)

Viering 17 november

Op zondmisidenaarsag 17 november deden alle 13 misdienaars en acolieten uit Ede mee met de Eucharistieviering met als voorganger Pastoor H. ten Have. Het was een hele mooie viering waarbij vele jongeren uit ons parochie er waren. Ook het Jongerenkoor was deze dag aanwezig.

Lees meer...  

KINDERACTIVITEITEN IN DE VASTENTIJD EN NAAR PASEN TOE

palmpasen1PALMPASENSTOKKEN VERSIEREN
Versieren op zaterdagmiddag 13 april van 15.30-16.30 uur in de Antoniuskerk. Breng 1 of 2 kale Palmpasenstokken mee met punt.

Lees meer...  

Jongerenactiviteiten z. Titus Brandsma

jongerenactiviteiten1Binnen de zalige Titus Brandsmaparochie wil een aantal ouders in Veenendaal jongerenactiviteiten op starten voor in de parochie. Jongeren van alle parochiekerken van de Zalige Titus Brandsmaparochie kunnen zich hiervoor aanmelden. Ben je 12 jaar of ouder (of word je dit jaar 12 jaar), dan ben je van harte welkom. 

Lees meer...  

Spelende kinderen

spelende kinderenSluit je aan, bied de kinderen je helpende handen!

Het geroezemoes van spelende en kletsende kinderen tijdens de vieringen is vaak aanwezig. Zij zijn reuze nieuwsgierig wat er allemaal te beleven is in de kerk.

Leden van onze geloofsgemeenschap zijn blij dat er kinderen en jongeren komen.

Sommigen vinden het lastig om zich op de preek te concentreren met al die geluiden. Anderen genieten er juist van. Graag willen we vanuit kinderactiviteiten katholiek Ede zoveel mogelijk kinderen en jongeren binnen de gemeenschap ontvangen. We doen dit door een ruim aanbod zoals crèche en kinderwoorddienst (vanaf 6 jaar) tijdens de viering op zondag, kinderkoor, jongerenkoor, gezinsvieringen, doop- communie- en vormselvoorbereiding, palmpasenstokken versieren, en nog veel meer.

Heb je ideeën of wil je meehelpen? Je bent meer dan welkom bij ons! Wil je ons eerst beter leren kennen? Kom bij ons kijken op zondag voor/tijdens/na de viering. Wij willen je heel graag ontmoeten!

Voor de crèche zijn wij speciaal op zoek naar jongeren (vanaf 15 jaar) die samen met een volwassene opvang bieden aan kinderen tussen 0 en 5 jaar. Of jongeren die hun organisatietalent willen ontwikkelen (rooster crèche maken, pr voor de kinderwerkgroepen).

Vele handen maken licht werk!

Namens de kinderwerkgroepen katholiek Ede Carin Hartland

 0318-668764

Copyright © 2020 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.