Katholiek Ede

Kinderactiviteiten

Gezinsviering 24 september 2023

hartGod kijkt naar je hart

Wat vind je ervan als jouw vriendje of vriendinnetje meer beloond wordt voor hetzelfde klusje dan jij? Wat vind je ervan als een ander hetzelfde beloond wordt en minder gedaan heeft dan jij? Word je boos? Ben je jaloers? Of vind je het fijn dat de ander ook wat krijgt? Jezus heeft daar een mooi verhaal over aan zijn leerlingen verteld. Daar gaat de gezinsviering van 24 september over. Om 10.30 uur ben je welkom in de Antoniuskerk, Stationsweg 112, Ede. Met pastor Erik Rozeman en het kinderkoor “Sing to God” gaan we er weer een mooie viering van maken. Jij komt toch ook?!!!

Werkgroep gezinsviering
Jenny Klaassen, Miriam Bruil

Uitnodiging gezinsviering zondag 4 juni

gezinsviering staat op website1+1+1=?
Dat is natuurlijk niet zo moeilijk!
Of toch wel?
Want hoe zit dat met God, Jezus en de heilige Geest?
Zijn die samen 3 of toch anders?
Best moeilijk, maar met elkaar wordt het vast wel duidelijk!
Op zondag 4 juni zijn jullie welkom om uit te vinden hoe het nu zit.
Om 10.30 uur begint de gezinsviering met pastor Toos Jurrius-Kunnen.
Natuurlijk doet het kinderkoor Sing to God ook weer mee.
Zijn jullie er ook bij?

Werkgroep Gezinsviering

Palmpasenstokken versieren

palmpasen1Op vrijdag voor palmpasen zondag, gaan we weer Palmpasenstokken versieren. 
 
Wanneer: vrijdag 31 maart van 16:30 tot 17:30 uur
Waar: Franciscuszaal in Sint Antonius kerk. 
Meenemen: een of twee kale Palmpasenstokken om te versieren, met een punt erop. 
Voor wie: kinderen van 4 tot 12 jaar. 
We vinden het prettig als je als ouder blijft om mee te helpen. Bij jongere kinderen (tot ca. 5 jaar) is het wel verplicht dat er een ouder/verzorger blijft. 
 
Aanmelden voor het Palmpasen knutselen via en -uiterlijk donderdag 30 maart. 

 

Palmpasenviering

palmpasenvieringZondag 2 april mag je de Palmpasen stok meenemen bij de Palmpasenviering. Dat is een Gezinsviering die om 11.00 uur in de Antonius Kerk begint. Als je een extra stok hebt, mag je deze na de viering in de kerk achterlaten. Deze wordt geschonken aan de bewoners van Sint Barbara. Tijdens de gezinsviering luisteren we naar het verhaal hoe Jezus als een koning Jeruzalem binnenging en wat de Palmpasenstok nu eigenlijk betekent. Het kinderkoor “Sing to God” zingt natuurlijk weer mee en al zingend maken we er een mooie Palmpasenoptocht van! De kinderen die zich voorbereiden op de Eerste Communie zullen zich ook voorstellen. Het belooft een bijzondere viering te worden. Jij komt toch ook?!

Goede vrijdag: Kinderkruisweg

kinderkruiswegVrijdag 7 april is Goede Vrijdag. Om 15.00 uur is de kinderkruisweg in de Antoniuskerk. We lopen met pastor Hans Lucassen de kruisweg zoals Jezus heeft gedaan. We horen de verhalen en bidden samen. Neem zelf een plantje of bloemen mee voor de bloemenhulde aan het kruis. Hiervan wordt weer een mooie paastuin gemaakt. We hopen jullie daar ook weer te zien!

Verslag gezinsviering

Afbeelding110 richtingwijzers
Op 12 februari was er weer een gezinsviering. We hebben het gehad over de 10 richtingwijzers (de 10 geboden) die Mozes van God had gekregen en wat Jezus daarover vertelde. Om alles wat makkelijker te maken hebben we deze richtingwijzers nagemaakt en met elkaar besproken wat ze nu precies betekenen. Het was mooi om te zien hoe iedereen, jong en oud, hieraan mee deed! Zo kunnen we samen vieren! Het kinderkoor Sing to God gaf door de dirigent richting aan onze viering. Er zijn maar liefst 7 nationaliteiten in het kinderkoor.
Wil je ook meezingen? Je bent welkom op de repetities: elke vrijdagavond van 18.30 -19.30 uur in de kerk. Ingang aan de achterkant van de kerk. In de vakanties zijn er geen repetities.

Secretariaat

Stationsweg 112
6711 PZ Ede

Bereikbaarheid
Dinsdag- tot en met donderdagmorgen van 9;30-11;30 uur:
0318-610692
Bij ziekte en overlijden:
06-51676004

Email:

Copyright © 2023 Katholiek Ede. Alle rechten voorbehouden.